Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Γλυκό του κουταλιού "σταφύλι"


Υλικά
1 kg σταφύλια (μόνο ρώγες)
750 gr ζάχαρη
1/2 φλιτζ χυμό πορτοκάλι
βανίλια (ξυλάκι)(προαιρετικά)
άσπρα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σταφύλια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό. Τα βράζουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να μείνει για 24 ώρες και το σιγοβράζουμε μέχρι να ''δέσει''. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα περίπου μια χούφτα και βάζουμε το ξυλάκι βανίλιας. Αφού πάρει μια βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει αφαιρούμε το ξυλάκι.
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου