Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μπακλαβάς


Υλικά
250 gr αμιγδαλόψιχα αλεσμένη
250 gr καρύδια αλεσμένα
1/2 φλιτζ φρυγανιά τριμμένη
2 κσ ζάχαρη
κανέλα-γαρύφαλλο
1 φλιτζ φυτίνη γάλακτος λιωμένη
1 φλιτζ βούτυρο βυρρητού λιωμένο
500 gr φύλλο
λίγα μοσχοκάρφια
Για το σιρόπι:3+1/2 φλιτζ ζάχαρη
1/2 φλιτζ μέλι
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα τριμμένα αμύγδαλα και καρύδια, τη φρυγανιά, τις 2 κσ ζάχαρη, τη κανέλα και το γαρύφαλλο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 6 φύλλα βουτυρώντας ένα παρά ένα. Έπειτα πασπαλίζουμε με το μίγμα αμυγδάλων. Βάζουμε ένα φύλλο βουτυρωμένα και ξανά μίγμα. Έτσι συνεχίζουμε μέχρι να μας μείνουν 5 φύλλα. Τα βουτυρώνουμε και αυτά ένα παρά ένα και τα βάζουμε στο ταψί. Χαράζουμε τον μπακλαβά και βάζουμε πάνω από κάθε κομμάτι ένα μοσχοκάρφι. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό στο κρύο μπακλαβά.
Καλή επιτυχία!!!!!
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου