Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Fried chicken


Υλικά
3 kg κοτόπουλο ή 12 διαφορετικά κομμάτια (πόδια, στήθος κτλ)
1 φλιτζ βουτυρόγαλα (ξινόγαλο)
5 φλιτζ αλεύρι
2 κγ πάπρικα γλυκιά
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε μια πλαστική σακούλα βάζουμε το αλεύρι, τη πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Βυθίζουμε το κοτόπουλο στο βουτυρόγαλο και βάζουμε τα κομμάτια στη δακούλα με το αλεύρι. Σφραγίζουμε και ανακινούμε τη σακούλα να πάει το αλεύρι παντού. Τοποθετούμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε ένα δίσκο μέχρι να πήξει το πανάρισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει και από τις 2 πλευρές. Χαμηλώνουμε τη φωτια και κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι. Αφήνουμε για 30 λεπτα. Ξαναδυναμώνουμε τη φωτιά και βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο ώσπου να γίνει τραγανό. Το στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο λάδι στο τηγάνι αν χρειαστεί για το υπόλοιπο κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία!!
P.s ευχαριστούμε τον sender next821
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου