Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Πανακότα με μαστίχα


Υλικά
600 gr κρέμα γάλακτος
100 gr γάλα
2 gr μαστίχα
60 gr ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνη
Για την σάλτσα
500 gr ζάχαρη
200 gr νερό
1 kg καθαρισμένα κεράσια
3 -4 γαρίφαλα
100 gr κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
Βράζουμε τη κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τη μαστίχα και το βγάζουμε από τη φωτιά. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και τη βάζουμε στο μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και ανακατεύουμε σταδιακά. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα και πρίν το σερβίρουμε βουτάμε τη φόρμα σε ζεστό νερό.
Για τη σάλτσα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό. Ρίχνουμε τα κεράσια και τα γαρίφαλα και το αφήνουμε ώσπου να γίνει σιρόπι. Προσθέτουμε το κρασί αφού το βγάλουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω απο την πανακότα πριν το σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!!
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου