Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ρύζι με λουκάνικα


Υλικά
3 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λωρίδες
1/2 φλιτζ ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 kg σπανάκι χοντροκομμένο
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 kg ρύζι γλασέ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κσ ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα και τα αφαιρούμε από το τηγάνι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια χαμηλόντας τη φωτιά και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ρύζι το σκεπάζουμε με 3 φλιτζ νερό και αφήνουμε να πιεί το νερό του για περίπου 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα, τα λουκάνικα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου