Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Ποτό cherry

Υλικά
1 kg βύσσινο
2 kg κονιάκ
1 kg ζάχαρη
κανέλα - γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Διαλέγουμε ώριμα και γερά βύσσινα. Τα πλένουμε, κόβουμε με το ψαλίδι το μισό κοτσανάκι και τα τρυπάμε σε δίαφορα σημεία με χοντρή βελόνα. Τα βάζουμε σε μια φυάλη με φαρδή στόμιο. Αναμιγνύουμε το κονιάκ με την ζάχαρη και το βάζουμε στην φυάλη. Προσθέτουμε 2- 3 ξυλάκια κανέλας και 5-6 γαρύφαλλα και κλείνουμε καλά την φυάλη. Την αφήνουμε στον ήλιο 12-15 ημέρες. Το ποτό θα είναι έτοιμο σε 6 εβδομάδες. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε καράφα.
Καλή επιτυχία!!!!
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου