Υλικά
2 φλυτζ γάλα
4 κροκάδια
3/4 φλυτζ ζάχαρη
1 φλυτζ κρέμα γάλακτος παγωμένη
βανίλια
3/4 φλυτζ αμύγδαλα καβουρδισμένα
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα. Χτυπάμε τα κροκάδια και ρίχνουμε την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα λίγο λιγο και ανακατεύουμε συνεχώς. Βάζουμε το μίγμα σε μπαίν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρά. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα και την βάζουμε στο μίγμα των αυγών. Προσθέτουμε λίγη βανίλια και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε το μίγμα του παγωτού ελαφρά. Βάζουμε το μίγμα στη κατάψυξη σε μεταλλικό μπόλ παγωτου. Όταν το μίγμα παγώσει ελαφρά το ξαναχτυπάμε και μετά το αφήνουμε μια μέρα στη κατάψυξη.
Καλή επιτυχία!!!!!
Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου