Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μπουτάκια κοτόπουλου με καραμελωμένη πικάντικη σάλτσα


Υλικά:
8 μπουτακια κοτοπουλο
2 κσ ελαιόλαδο
4 κσ μουστάρδα
2 κσ μέλι
1 κγ μαυρη ζαχαρη
3 κσ σόγια σός
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
πιπερι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και σκουπίζουμε τα μπουτάκια με απορροφητικό χαρτί.
Σε ένα ταψί ανακατευουμε όλα τα υλικά εκτός απο τα μπουτάκια, μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη σάλτσα. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπουτάκια τα ρολλαρουμε μεσα στη σάλτσα. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτα. Έπειτα με ένα κουταλι προσεχτικα παίρνουμε σάλτσα απο τον πάτο του ταψιού και περιχύουμε τα μπουτάκια. Ψηνουμε για άλλα 20 λεπτα.
προσοχη! ο χρονος ψησιματος διαφέρει ανάλογα το φουρνο και το μέγεθος των μπουτιών.
Καλή επιτυχία!!!!

Ευχαριστούμε τον χρήστη Ιωάννα-Νίκη!!!


Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου