Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Φτερούγες κοτόπουλου με πορτοκάλι


Υλικά:
12 φτερούγες κοτόπουλου
Αλάτι - Πιπέρι
3 κσ σουσαμέλαιο
5 κσ μέλι
5 κσ φυτικό λάδι
1 πορτοκάλι
1 κσ ζάχαρη

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τισ φτερούγες. Αναμειγνύουμε το σουσαμέλαιο με το μέλι. Βάζουμε στο μίγμα τις φτερούγες και τις μαρινάρουμε για 1 ώρα τουλάχιστον. Σοτάρουμε τις φτερούγες στο φυτικό λάδι μέχρι να έχουν σχεδόν ψηθεί. Τρίβουμε την φλούδα του πορτοκαλιού και στύβουμε το πορτοκάλι. Σιγοψήνουμε την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα και την βγάλουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό και το ζουμί από το τηγάνισμα και ανακατέβουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να προκύψει μια λεία σάλτσα. Προαιρετικά προσθέτουμε ακόμη λίγο χυμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 λεπτά. Βάζουμε τις φτερούγες σε πιάτα και τις γαρνίρουμε και το τρίμα πορτοκαλιού.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου