Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Συκωταριά με αγκινάρες

Υλικά:
1 1/2 kg αρνίσια συκωταριά σε κομματάκια
3 κσ βούτυρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
8-10 αγκινάρες καθαρισμένες
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
150 gr ρύζι μακρύκοκκο
1 κγ ρίγανη
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε την συκωταριά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά για να μαλακώσουν τα υλικά και να μείνουν μόνο με το ζουμί τους. Προσθέτουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά να ψηθεί το ρύζι. Αδειάζουμε το φαγητό σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχιά!!!!!!!!
Share/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου